Honing met kaneel

Waarom de combinatie van honing en kaneel?

Zowel honing als kaneel hebben elk apart van elkaar bijzondere eigenschappen. De etherische olie uit kaneel is een grote leverancier van antioxidanten en dan met name polifenolen. Deze stoffen heeft uw lichaam nodig om gezond te blijven. Honing heeft als speciale eigenschap dat het enzymen bevat die waterstofperoxide aanmaken. Waterstofperoxide is een verbinding tussen waterstof en zuurstof. Deze verbinding werkt als een ontstekingsmiddel. Als u beide stoffen met elkaar combineert heeft u van allebei de meest krachtige stoffen! Er zijn een aantal eigenschappen die honing en kaneel allebei hebben. Honing en kaneel versterken elkaar en vullen elkaar aan.


De combinatie van honing en kaneel is niet alleen lekker, maar ook super gezond en goed tegen allerlei kwalen. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

Te hoog cholesterol

Maak een mengsel van honing en kaneel, besmeer hiermee bij het ontbijt een boterham, het werkt cholesterol verlagend en houdt de aderen flexibel.

Hoest

Doe twee eetlepels honing met ¼ lepel kaneelpoeder 3 daags, 3 dagen lang, dit zal bijna elke hoest en griep verlichten.

Blaasinfectie

Neem twee eetlepels kaneelpoeder en 1 theelepel honing in een glas lauw water en drink dit 3 keer daags, 7 dagen lang. Het valt de bacteriën in de blaas aan en kan de infectie verminderen/genezen.

Tegen kramp en maagzweren

Neem een kopje (venkel)thee met honing en kaneel als u (buik)kramp heeft, ook heeft het een kalmerende, helende werking bij maagzweren.

Lang leven

Thee gemaakt met honing en kaneelpoeder, indien regelmatig ingenomen, gaat de aftakeling van het ouder worden tegen. Neem vier eetlepels honing, een eetlepel kaneelpoeder en drie kopjes warm water en maar er thee van. Drink drie of vier maal per dag een kwart kop. Het houdt de huid fris en zacht en houdt veroudering tegen.

Tegen puistjes

Meng drie lepels honing en een theelepel kaneel. Breng dit aan op de puistjes voordat u gaat slapen en was het de volgende dag met warm water af. Wel twee weken volhouden.

Tegen gehoor verlies

Elke ochtend en avond honing en kaneel in gelijke delen innemen helpt uw gehoor te verbeteren.

Overgewicht

Neem elke ochtend op nuchtere maag en ’s avonds voor het slapen gaan een glas warm water met honing en kaneel. Regelmatig gebruik van deze combinatie zorgt dat er minder vet wordt opgeslagen, ook bij het nuttigen van veel calorieën.

Slechte adem

Gorgelen ’s morgens met een theelepel honing en kaneel die in warm water opgelost zijn. Uw adem blijft de hele dag door fris.

Eczeem

Maak een mengsel van gelijke delen honing en kaneel en smeer dit op het eczeem.

Artritis

Artritis patiënten kunnen dagelijks, ’s morgens en ’s avonds een kop warm water met twee eetlepels honing en een theelepel kaneelpoeder innemen. Als dat regelmatig wordt ingenomen kan zelfs chronische artritis (gewrichtsontsteking) worden genezen.

Immuunsysteem

Het dagelijks gebruik van honing en kaneelpoeder versterkt het immuunstelsel en beschermt het lichaam tegen bacteriële en virale aanvallen. Wetenschappers hebben ontdekt dat honing diverse vitamines en ijzer in grote hoeveelheden bevat. Een constant gebruik van honing versterkt de witte bloedlichaampjes waardoor ze beter in staat zijn om tegen bacteriële en virale ziekten te vechten.

Vermoeidheid

Recente studies laten zien dat de suiker in honing behulpzaam is voor de sterkte van het lichaam. Oudere mensen die honing en kaneel in gelijke delen innemen, zijn alerter en flexibeler. Onderzoek heeft uitgewezen dat als de vitaliteit van het lichaam begint te verminderen, het innemen van een halve eetlepel honing besprenkeld met kaneelpoeder in een glas warm water, dagelijks ingenomen ’s middags rond 15.00u, de vitaliteit van het lichaam binnen een week verbeterd.

Algemeen

Honing is het enige voedsel op aarde dat niet zal bederven, of die de wetenschap niet kan namaken. Als het op een koele donkere plaats gedurende een lange tijd wordt bewaard zal het gaan kristalliseren (dit betekent dat het 100% natuurlijke honing is). Wanneer dit gebeurt, zet de pot met honing is warm water (maximaal 40 graden) en laat het vloeibaar worden. Kook honing nooit en plaats het nooit in een magnetron. Als u dit doet vernietigt u de enzymen (heilzame stoffen) in de honing.

Wij zijn erg enthousiast over de werking van onze producten. Mocht u echter serieuze gezondheidsklachten hebben, dan raden wij u aan om naar uw huisarts te gaan. Wij zijn namelijk geen arts maar imker.