27 aug 2023 Middeleeuwse jaarmarkt Prehistorisch Dorp

 

Markthandelaren die hun waar aanbieden, een muzikant die op zijn kromhoorn de laatste liedjes speelt, lachende mensen bij het straattheater, de nar die iemand belachelijk maakt, een ambachtsman aan het werk… Het is maar een greep uit de dingen die je ziet op een middeleeuwse jaarmarkt.  Op zondag 27 augustus kun je bij ons terecht voor zo'n bruisende markt. Het belooft een dolle boel te worden, geheel getrouw aan middeleeuwse tradities! Ben jij erbij?

Waar uit het verleden

 

Van 10:00 tot 17:00 uur kunnen bezoekers in het preHistorisch Dorp in Eindhoven terecht voor een bruisende middeleeuwse markt. Op de jaarmarkt is voor ieder wat wils: houten kommen, metalen gebruiksvoorwerpen, schapenvachten en nog veel meer. Je gaat naar Maiden Minne toe voor de fijnste stoffen. Voor prachtig handgemaakt houtwerk neem je een kijkje bij het Noeste Leven. De pottenbakkers verkopen een groot aanbod middeleeuws aardewerk. Voor heerlijke honing en andere bijproducten ga je naar Imkerij de Walhut. Wil je met ijzerwerk naar huis? Kijk dan bij Ghemertse Luyden voor een handgemaakte bijl of tref Black Oak Forge in de middeleeuwse smederij voor allerlei smeedwerk.

  • Locatie: Boutenslaan 161b, Eindhoven
  • Datum: 27 augustus 2023
  • Tijd: van 10:00 tot 17:00 uur
  • Prijs: € 11,50
  • Gratis voor kinderen t/m 3 jaar en Museumkaarthouders. Museumkaarten zijn ook aan de kassa verkrijgbaar, zolang de voorraad strekt
  • Kaartverkoop: online en aan de kassa