Natuurwijsproject

Het bos als klaslokaal

Is er bij jullie op school ook weinig aandacht voor natuuronderwijs? Heb je als leerkracht te weinig tijd om met de kinderen naar buiten te gaan? Op veel scholen leren kinderen over natuur uit een boek. Dat leerlingen buiten zelf de natuur kunnen ontdekken is lang niet vanzelfsprekend. Terwijl dat toch de manier is waarop kinderen leren: door zelf te voelen, op te pakken en te ervaren. 

Daarom hebben Universiteit Utrecht, Staatsbosbeheer en NatuurCollege samen NatuurWijs ontwikkeld.

Gecertificeerd natuurwijzer

Ruud is gecertificeerd natuurwijzer. Samen met de leerkracht zullen we het programma invullen. Zo sluit het altijd aan bij de klas, het natuurgebied en de kerndoelen op school. De focus van de activiteiten ligt in het zelf beleven en ervaren van de natuur, kennis opdoen over de natuur en vaardigheden leren in de natuur.

Praktische zaken

  • Drie buitendagen, in verschillende seizoenen
  • Deze dagen kunnen op het terrein van Imkerij de Walhut gehouden worden, of in de omgeving van school
  • Inclusief voorbereidende en verwerkende lessen voor in de klas
  • Voor alle groepen van het basisonderwijs
  • Dekt de kern- en TULE-doelen voor natuuronderwijs
  • Subsidie: Voor scholen uit achterstandswijken kunnen we kijken of een bijdrage in de kosten mogelijk is. Vraag naar de mogelijkheden, we informeren je graag

Interesse?

Mocht je vragen hebben of wil je meer informatie, vul dan je gegevens en eventuele vragen hieronder in of bel 06-11837104. We komen graag met jou in contact om alle details te bespreken. Samen maken we er een mooi programma van.