Home » Natuurspeelmiddag

Natuurspeelmiddag, elke 1e woensdag van de maand

Kinderen spelen nauwelijks meer buiten in de natuur

Weet je nog van vroeger?

Urenlang kon je buitenspelen. Slootje springen, in bomen klimmen, vuurtje stoken, kikkers vangen. Met een gezonde blos op je wangen en je broek stijf van de modder kom je thuis vol avontuurlijke verhalen.

Tegenwoordig spelen kinderen nauwelijks meer buiten.

Dat kinderen tegenwoordig minder buiten spelen dan vroeger is algemeen wel bekend. Dat ligt niet alleen aan het gebruik van mobieltjes. Maar door drukke agenda's, de vele afspraken en verplichtingen van ouders én kinderen komt het er gewoon niet meer van om buiten te spelen. Maar dat niet alleen, echte natuurspeelplekken zijn bijna niet meer te vinden. Veel speeltuinen hebben een rubberen ondergrond en alles is van staal. 

Gebrek aan beweging

De gevolgen zijn ook te merken. Steeds meer kinderen bewegen te weinig en overgewicht onder kinderen neemt steeds meer toe. En dat is zorgelijk. Voor ieder kind zou spelen in de natuur vanzelfsprekend moeten zijn. Het stimuleert de creativiteit, het brein, het werkt rustgevend en verhoogt de concentratie.  

Ons bijenbos is een speelparadijs voor kinderen

In ons bijenbos kunnen kinderen naar hartelust spelen, met water kliederen, hutten bouwen, vuur maken, waterbeestjes zoeken, kriebelbeestjes in je handjes voelen, kikkers vangen en nog veel meer.

 

Wat is er te doen?

Ons bijenbos leent zich uitstekend om kinderen zelf te laten spelen. Het is dus niet zo dat wij een heel programma hebben dichtgetimmerd waar je aan mee moet doen. Wij vinden het juist belangrijk dat kinderen (weer) leren van wat de natuur ze aanreikt. Afhankelijk van het seizoen en de weersomstandigheden is er het hele jaar door van alles te beleven. We geven wat voorbeelden...

Lente

 • Spoorzoeken
 • Kikkervisjes zoeken
 • Waterbeestjes vangen

Zomer

 • Broodjes bakken 
 • Hutten bouwen
 • Bramen plukken

Herfst

 • Voerballen maken
 • Vogelhuisjes timmeren
 • Vogels spotten

Winter

 • Kampvuur met marshmellows
 • Speurtocht

Praktische zaken

Leeftijd: Ideaal voor kinderen van ongeveer 5 t/m 12 jaar

Data: Elke eerste woensdag van de maand (1 mei, 5 juni, 7 aug, 4 sept, 2 okt, 6 nov, 4 dec)

Tijd: Van 14.00 tot 17.00

Locatie: Heerendonk in Nederwetten. Als je je opgeeft sturen wij je een routebeschrijving.

Prijs: Je kunt een knipkaart kopen. Dan mag je 5 keer meedoen voor € 30,- Je kunt ook een los kaartje kopen voor € 7,50. Begeleiders hoeven niet te betalen. 

Groepsgrootte: Er kunnen maximaal 20 kinderen meedoen. Geef je wel van te voren op, dan kunnen wij daar rekening mee houden. Wacht niet te lang, want vol is vol! 

Doe je mee?

Als je mee wilt doen, vul dan hieronder je naam en emailadres in. Heb je vragen, stel ze gerust hieronder of bel 06-11837104.